Beachtennis

Beachtennis wordt bij BredaBeach op donderdag avond gespeeld van 19.00 tot 21.00 uur.

Wil je een keer vrijblijvend meespelen, stuur dan een mailtje naar beachtennis@bredabeach.nl.

Als je beachtennislid wil worden klik je op lid worden.

beachtennis2

Wie kent niet het spelletje met de 2 houten rackets en het kleine plastic balletje voor op het strand of op de camping? Dit spelletje is geëvolueerd in een echte sport, genaamd beach tennis.

Beach tennis is een snel groeiende beachsport die zijn oorsprong vindt in Amerika en Brazilië. Ook in Europa wordt het meer en meer gespeeld. Op Italiaanse stranden schieten de beach tennis velden als paddenstoelen uit de grond. Ook landen als Spanje en Frankrijk zijn sterk in opkomst. Het spel is simpel te organiseren, er zijn geen ingewikkelde lijnen als bij tennis. Met de buitenlijnen en een net ben je al klaar!

beachtennis

Het veld en het materiaal

Het spel wordt gespeeld op een beachvolleybalveld van 8 bij 16 meter, waarbij een 1,70 meter hoog net het veld in 2 vakken van 8 bij 8 meter verdeeld. Tenzij er 1 tegen 1 gespeeld wordt, dan is het veld geen 8, maar 5 meter  breed. Er wordt gespeeld met beach tennis rackets, dit zijn rackets zonder snaren. Als balletje wordt een zachte tennisbal gebruikt.

De telling

De bedoeling van het spel is om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. De telling gaat hierbij net als bij tennis: 15-30-40-deuce. Het enige verschil hierin is dat er bij deuce nog maar één punt gespeeld wordt en er niet eerst nog advantage volgt. Er wordt gespeeld in games, waarbij een set gewonnen wordt door de speler die het eerste 6 games gewonnen heeft, met 2 games verschil. Bij een 6-6 stand wordt er een tie-break gespeeld. Iedere speler serveert hierin 2 keer, behalve de speler die het eerst serveert, die serveert 1 keer. Na ieder oneven aantal games wordt er van kans gewisseld.

De service

De service mag vanaf de gehele achterlijn en hoeft niet om en om of kruislings geserveerd te worden. Wel is de regel dat als er mix gespeeld wordt, de heren onderhands op de dames serveren. Je hebt maar 1 kans om goed te serveren, maar daar staat tegenover dat een service via het net wel weer geoorloofd is.

Hoe scoor je een punt?

De bal komt bij de tegenstander op de grond.

Een foutservice van de tegenstander (in het net, onder het net door of buiten de lijnen).

Wanneer de tegenstander de bal niet in 1 keer over het net speelt.

Als de tegenstander de bal buiten de lijnen speelt.

Heb je interesse of wil je gewoon meer weten over beach tennis bij Breda Beach, neem dan contact met ons op via beachtennis@bredabeach.nl

LET’S PLAY BEACH TENNIS!