Footvolley

Wil je een keer meetrainen? Neem dan contact op met Sport@bredabeach.nl

De speelavond is op donderdag van 19.30 tot 21.00 uur

foto shark

Hieronder de spelregels waarmee wij spelen:

Het speelveld, met de ondergrond zand, is 8 meter breed en 16 meter lang. In het midden van het speelveld hangt een net op 2.20 meter hoogte.

Het spel wordt gespeeld door twee teams van 2 spelers Alle wedstrijden tot en met de finale worden t/m 18 punten gespeeld.

Het eerst genoemde team speelt aan de barzijde.

Volgens het rally-point systeem kunnen beide teams bij elke service een punt scoren. Een speler blijft serveren totdat hij de servicebeurt verliest. Indien de bal bij service de netband raakt wordt er doorgespeeld.

De service moet vanaf de grond achter de achterlijn worden getrapt. Het is toegestaan om vanaf een bergje zand te serveren.

Na de service en gedurende de rally mag het ontvangende team de bal direct terugspelen over het net. Elk team mag de bal minimaal één keer en maximaal twee keer naar elkaar overspelen.

Alle lichaamsdelen behalve de armen en handen mogen worden gebruikt. Het is niet toegestaan om de bal méér dan één keer achterelkaar “hooghouden” te raken.

Indien de bal in de lucht aan de kant van het eigen speelvak buiten de belijning komt mag er doorgespeeld worden. Het is verder toegestaan om door te spelen als de bal het net aan de kant van het eigen speelvak raakt.

De spelers mogen het net nooit raken. Verder mogen de spelers wel onder het net over de lijn van het speelvak van de tegenstander komen mits zij deze niet hinderen.

Het begin- en eindsignaal wordt door de scheidsrechter middels een geluidssignaal weergegeven.

Puntentelling;

gewonnen wedstrijd 3 punten

wedstrijd gelijk 1 punt

Indien twee of meerdere teams in de poule met hetzelfde aantal punten eindigen telt achtereenvolgens onderling resultaat, het doelsaldo, score voor en dan score tegen.

Bij veel wind/zon wordt er elke 6 punten van speelhelft gewisseld.

Wil je meetrainen bij Breda Beach? Meld je dan snel aan in als lid van Breda Beach!